А какво е музиката за Вас?

понеделник, 23 януари 2012 г.

Понеже ми е интересно какво мислят
читателите на блога - ето Ви въпрос:

Какво представлява музиката за Вас?
И кое е по-важно - музиката или текста?

Чакам отговорите Ви в коментарите под тоя пост :)

8 коментара:

vivoactive каза...

Един приятел много точно казваше: "Ако има магия на този свят, то това е музиката. Кое друго нещо може така лесно да те разсмее, разплаче, накара да се замислиш над нещо". Иначе за мен са важни и музиката, и текста. Има песни, които слушам заради текстовете, и такива заради инструментала. Признавам много видове музика, но не и чалга и гагапоп (копи пейст), понеже това е музика, която и аз бих могъл да направя без капка талант.

Анонимен каза...

И музика, и текст. :) Разбира се, много зависи от песента. Има песни, които нямат нужда от текст, а други пък звучат по-добре акапелно.

PRODIGYFIED каза...

За мен на първо място е музиката и в много редки случаи текста. Знам че песните са преплитане на двете и зарязвайки едното от тях не ги възприемам напълно, но често страня от вживяване в текста.

Впрочем, много обичам да слушам кавъри на любими песни върху инструменти, различни от тези на записа - напр. метъл върху пиано и др. - помага да оцениш още повече някоя песен.

БлатнаФея каза...

За мен музиката е по-важна от текста. Текстът също е важен, разбира се, но ако той е на преден план, по-добре музикантите да издадат стихосбирка, а не музикален албум...

Стаси Стоянова каза...

Музиката е първото нещо, което определя дали ще ми хареса песента или не, без значение какво реди воаклистът. Но ако музиката е хубава, но текстът не струва, цялото нещо отива по дяволите. И все пак. Давам пример с One In A Million- Guns and Roses- мелодията е ужасно заразна, но заради някои мотиви в текста на моменти ми става неприятна. Така че казвам- и двете. Без едното, колкото и да е добро другото, цялата композиция отива по дяволите

007 каза...

Двете за взаимно свързани! Колкото и да е хубав един текст,музиката не е ли на ниво,всичко се проваля.И обратното.
Трейлъри

Futbolni Prognozi каза...

Музиката за мен е нещо без което не мога вечер и на маса!

555a каза...

Двете неща са взаимно свързани.Не може едното да е хубаво,а другото не-не се връзва.
Компютърни игри