Нека намеся и политика

петък, 5 юни 2009 г.

Кефя се на информационното затъмнение което си спретват отделните партии и това че не намерих и един сайт, в който да си изложат целите всички партии. Изключвам един европейски който ме разпитваше кое колко подкрепям (като обществени въпроси) и ми даде приблизителна препоръка за кой да гласувам по тези критерии.

Сега на темата заради която пиша - 

"Двама за гъби, един до урните, е заглавие от "Стандарт". Прогнозата на НЦИОМ е, че на вота за Европейски парламент избирателната активност ще бъде между 28 и 32 на сто. 

Това означава, че ще гласуват около 2 млн. от имащите право на глас. За спечелване на един мандат ще бъдат необходими около 117 000 действителни гласа. "

цитирам от тук

Ще повторя много чужди реплики досега - гласувайте мама му, ако Бирената партия има кандидат - гласувайте за него. Пак нова година със стари муцуни и съмнителни дела планирани за родината ни напред във времето. Освен това на избори е нужна поне 50% избирателна активност за да са валидни по дяволите! (лично мнение)

И другото потресаващо:

"Заплатите на 400 000 бюджетни служители да бъдат замразени на сегашното равнище. Възнагражденията на министрите, заместниците им, на членовете на политическите кабинети, на областните и заместник областните управители, на шефовете на агенции да се намалят с 15%. 

Да се свият всички разходи на администрацията, да се сложи лимит на телефони и коли и да спрат всякакви излишни харчове.
....

Мерките може да доведат до икономии в бюджета от 500 млн. лева до края на годината."

Пак от там

1/20-та от населението, даже и повече се издържа от данъците на всички - красота

Тва беше, днес и утре ще си блъскам главата за кой да гласувам, но ще гласувам и ще опитам да не е за шибаняците които са като едно затворено общество и не приемат нови хора вътре или ги тикат супер назад в листите. И ЗА КАКВО Е ПО ПАРТИИ ПО ДЯВОЛИТЕ?! Тези хора представят България, не партиите си!

Гласувайте и вие, току виж променим нещо...

5 коментара:

Аз и никой друг каза...

Много интересна тема си подхванал. Само не ми е ясно защо? Какво те топли тебе, че някой си ще взима почти 30 000 евро месечно и ще си ветрее задника? Още повече, че няма бирена партия. Няма дори половин кандидат, за който да се хванеш да си дадеш гласа. Най-дразнещ е краят на предизборните им клипове. "Купуването и продаването на гласове е престъпление!" Да бе! А кой ги купува?!? Защо на някой са му необходими пари, че да си продаде гласа? Точно заради такива пръдльовци.

PRODIGYFIED каза...

Ето им го сайта - преди години бяха се кандидатирали за изборите

Д-р АЛУ каза...

хаха,vote for BEER!!!!!

Шегата настрана,наистина трябва да се гласува. Има разни дето казват "ами аз няма да гласувам,защото нищо няма да се промени" ARGH! RETARDED! Толкова ли не им стана ясно,че накрая тяхните гласове се разпределят между водещите партии по правилник!
По-добре глас за най-забутаната политическа сила,от колкото ефективен такъв,за онея лайна... пак поне някаква минимална промяна.

Аз и никой друг каза...

Вярваш ли, че ще настъпи промяна? Ама наистина да го вярваш, а не да го напишеш просто защото някой има различно мнение от твоето?

Д-р АЛУ каза...

Промяна може да има,това е факт. Въпрос на много радикални действия е. Не може да се затъва до безкрай и просто да се отчайваме,че нищо не може да се направи. Промяната може да не е значителна на първо време,но трябва да се направи някаква. По какъвто и да е начин. Пак,по-добре да се гласува за нещо от вида на "бирената партия" от колкото да се оставим на произвола