Мнение от отвъдното(тоест чужбина)

събота, 6 декември 2008 г.

Привет, народе. Майо нейм ис Диан.

   Аз съм българин студент в Русия и имам намерението да ви разкрия тайната на щастливия народ. 

   Първото, което идва на ума ви сигурно е - ВОДКА! Все пак от 4 млрд литра които се изпиват всяка година в целия свят, 2млрд се изпиват в Русия...Е да, но това е кратковременно щастие последвано от дълговременно нещастие. След като изпразните главата си от спомените за миналия петък и оная бутилка прозрачна течност, която ви дойде в повече, се сещате - "А ми да! Рускините! Какво по голямо щастие?" Повярвайте ми, ефекта е същия, само че усезаемо по силен. Наистина те са великолепни създания, но противно на очакванията ми, се оказа, че те също разсъждават, мислят, действат като всички останали...жени...Мечтите ми/ви за руси красиви създания с чуство за логика и благоразумие май се изпариха като зарплатата на конструктор в General Motors(една друга тема :) ). 

Та до сега разбрахме, че щастието не е в водката и жените. Явно не е и в нефта след като той поевтиня с около 60%.  Истината, е че руснаците са щастлив и горд народ, защото притежават манталитета на победители. Силата на Великата страна! Не че състоянието им е цветущо! И те ходят бедни и дрипави, карат москвичи и волги, и се оплакват от 1лв/литар цена на А95. Просто главити им винаги са вдигнати, винаги със среден пръст към Щатите  и към тези които ги упрекват в нещо. И в това е "тайната". Те Винаги са прави(или поне са на това мнение)! Гордост граничеща с безумство. "Едничка власт в света признавам, властта на собственото Аз!" Но в случая  "Аз" не е един човек, а един народ. Мога много примери да изброя(на които лично съм бил свидетел) за да подкрепя думите си, но те няма да са достатъчни, за да опишат точно за какво става дума.

Преди да дойда в Русия, често слушах/гледах/четох всякакви неща: Че хората живеели в мъка, че Русия едва ли не била контролирана от олигархи, че ако напсуваш президента ФСБ в същия миг ще те убие със снайпер от някой покрив(ха-ха ама и такова имаше). Тези неща естествено са пълни глупости, но дори и да бяха истина щях да твърдя, че не са, защитавайки една велика страна, която знам, че може да защити мен ако се наложи.

Та ето и накъде бих с толкова много "свободно изказани, без подръжка" думи: че и България е велика страна! Та по-велики от нас няма, 13 века в една от най-напечените точки в европа. То и бай Ганио ако му дадеш Англия или Италия ще проживее 2000 години. Като има само вода наоколо... А виж Велика България кой ли не е идвал при нас, и кой ли само не сме пляскали по дупетата задето са се губили на наша територия. Често докато бях си бях у дома и гледах всякаква американска порнография(не порно бе извратеняк), си мислих " леле тия още малко ще ни накарат да се мразим, че сме българи".                                    Някакъв велик мислител беше казал нещо от рода на това, че човек трябва първо да се самоопредели като личност, а после да реши какво иска да направи в живота си.

Е Българи? Определяйте се! Вие Мадони ли искате да сте или Крумовци?

 

2 коментара:

Hell Messenger каза...

Брао Диане, хубав въпрос. Предчувствам, че ще напишеш много повече неща от всички нас останалите взети заедно.
p.s. Костоф, земи сложи възможност да поправям постове без да ми се налага да минавам през страницата с профила ми... неприятно е...

Яна каза...

Ура, ура за човека, който говори, говори за Русия и ВЪПРЕКИ ТОВА не обърна темата на това, че България била ужасна. Ура!!! Да бъдем българи!!!