Вяра

събота, 26 април 2008 г.

Привет!(удивителната изразява голяма емоция, тряа да го знаете)
(!!!!!!)
Тази вечер е навечерието на великден (нямам идея дали се пише слято). Някои хора в България ще се отправят към църквата за 12 часа. Там вероятно ще има служба, ала бала. Някой ми намекна, че ако ми се ходи, мога да отида с неговата група натам. Интересен беше отговора на въпроса "Какво да правя там?", а именно "Ще гледаш как хората държат свещи в ръце вместо да ги използват да подпалят църквата." Damn right, това ми е идеята за прекрасна вечер(ако изобщо имам идеи за нещата). За протокола ще обявя, че мразя християнската църква. Не заради друго, просто в нея виждам образ на лицемерието ("Тартюф" anyone?). Та така, отказах му, разбира се. Зарибен беше отговора и на втория ми въпрос "А ти защо ще ходиш?" - "Вяра" Ама разбира се, вярата. Как не съм се сетил. Той е такъв примерен християнин, че нямам думи. Сигурен съм че като порасне мечтата му е да преподава теология на невръстните дечица от детските градини и да ги учи да не пожелават жената на ближния си, щот ще им изсъхнат носовете. Чрез този човек оприличавам всички, които ходят на църква по това време просто по навик.
"Великден е, дай да върим в църквата. Таман имаме повод да се напием по пътя."
Чудно ми е някой дали слуша попа кви ги приказва. Бас държа че ако му е на кеф може да започне да ги псува наред и никой да не разбере кво става. А и сигурно той си мисли как накрая на литургията ще се върне в леглото и ще заспи, защото снощи по случай разпети петък е пресушил сам самичък (дайте му медал) една от скритите си бъчви с "христова кръв". Относно публиката. Голяма част сигурно ще са мъртво пияни и ще си повтарят на тих глас "Дай да чукнем на попа яйцата" след което да се смеят неудържимо. Преувеличавам а? Едва ли. Чудно ми е колко от хората които ходят на църква имат бегли познания за библията, различни от "Стар завет - Бог обича само евреите, Нов завет - Бог обича сички, обичай ги и ти". Сигурно съм по запознат от тях, а аз не вярвам в повечето неща писани там.
Тъкмо по този въпрос си приказвахме с един от класа в петък. И той като мен на великден не ходи в църквата. Веднага разбира се съгражданите му започват обвинения, че видиш ли откакто започнал да слуша метъл не ходил на църква и бил сатанист. ХА!ХА!ХА! Зарибени думи от хора, които по неговите думи също не вярват в християнството, но знаят че "На великден се ходи в църквата!" Вие как наричате това? Аз го наричам лицемерие. Точка по въпроса.

Блах исках да го направя по смешно, ама не мога докат говоря за такива глупости да си отпусна мислите. Приятни великденски празници, на тези които вярват.
За останалите - ще се видим в гробищата.

4 коментара:

Д-р АЛУ каза...

Първоначалната идея на християнството,както и на повечето други религии,толкова се е изкривила с времето,че в момента няма нищо общо с първоначалният си вид.
Замислете се,християните,които проповядват любов и не на убийствата,правят "свещенни" походи към неверниците,покрай които избиват стотици хиляди хора.
А знаете ли,че в корана никаде не пише нищо за джихат и се проповядва мир и не на убийствата?
Защо в крайна сметка тея религии са се превърнали в такива гротески?
Отговора е прост - манипулация. Манипулация на вярващите,управление,източване на пари. Власт.
Всеки решава в какво и кого да вярва.

Невестулка каза...

Кхъ - кхъ! Специално аз имам против църквата от тук до луната... И искам да обърна внимание на написаното от Ник. Не стига, че религията се е извратила, ами тя има и извратено начало. През 3 или 4 век (не помня вече) Константин Велики налага христианството като основна религия, за да обедини империята си. Самия той остава еретик до смъртния си одър. И именно той съставя Библията каквато я има днес. Избира си кое му е угодно, избира си кое не трябва да влиза, без значение от достоверност и бля бля. Хах, знаете ли какво са празнували на Коледа преди? Било е празник на бога на слънцето. Вместо да има нови празници, са дали на старите езически нови имена и опаковки. Лицемерие? Меко казано. Цялата тази религия, пък и другите предполагам, са си низ от лъжи и измислици. За т'ва мразя Църквата. Бог може и да има, ама с тях точно, нищо общо няма. Аз лично избрах да съм атеист.

PRODIGYFIED каза...

Ако не сте разбрали с кой беше разговора му, цитирам:

_PRODIGYFIED_ каза: maiko kak mi sa sereeeeeee
_PRODIGYFIED_ каза: predlagaha li ti da idva6 na curkva
_PRODIGYFIED_ каза: s nas
HellMessenger каза: i kvo 6e praq tam?
_PRODIGYFIED_ каза: 6a gleda6 kolko hora durjat ogun v rucete si
_PRODIGYFIED_ каза: i ne go polzvat
_PRODIGYFIED_ каза: da podpalqt curkvata
_PRODIGYFIED_ каза: v koqto se namirat
_PRODIGYFIED_ каза: primerno
HellMessenger каза: da dobre
HellMessenger каза: ne mi se zanimaa s tapnq
HellMessenger каза: i ne mi e qsno vie zakvo hodite
_PRODIGYFIED_ каза: razbiram
_PRODIGYFIED_ каза: vqra
_PRODIGYFIED_ каза: (uj)

кефи ме как ме е насолил, както и потвърждавам, че не съм примерен християнин, нито някога съм се правил на такъв:
та аз ДОРИ НЕ СЪМ КРЪСТЕН...
(което май и ми отнема правото да стъпвам в храмовете anyway)
не казвам че подкрепям постите, всички изисквания и подобни неща, които християнството изисква от човека за да бъде той праведен

като изключим празника, просто имах нужда да отида, знам че има някой горе (колкото и абсурдно да ви е на вас)
малкото нещо, към което вярата води лично за мен е надеждата, че нещата могат да станат някак си, в повечето случаи не от самосебе си, но да станат

Дано сте ме разбрали

anyway... Magic people, voodoo people...

Hell Messenger каза...

Колкото и да е странно аз съм кръстен...